Vlees Home » Archive for "Voeding"Page 5 Vlees Vlees is een goede bron van eiwitten. Ons lichaam heeft eiwitten nodig om goed te functioneren. Dat geldt zeker voor kinderen in de groei, maar ook voor volwassenen. Vlees is een dierlijk product en heeft...
Vis Home » Archive for "Voeding"Page 5 Vis Vette vis zoals haring, makreel, sardines, tonijn, zalm en zeepaling bevat veel omega 3-vetzuren. Dit zijn bijzondere vetzuren die de ontwikkeling van kanker mogelijk kunnen vertragen. Uit studies blijkt ook...
Suiker en kanker Home » Archive for "Voeding"Page 5 Suiker is een verzamelnaam voor allerlei korte koolhydraten die uiteindelijk allemaal in het lichaam worden omgezet in glucose. De een wat sneller dan de ander. Glucose is een belangrijke brandstof...
Zout Home » Archive for "Voeding"Page 5 Zout Gebruik bij voorkeur geen of weinig zout. Te veel vergroot de kans op een hoge bloeddruk en is niet gezond. Er is ook een verband gevonden tussen te veel zoute voeding en het risico op het krijgen van...
Soja Home » ProjectPage 24 Soja Soja is een belangrijke bron van eiwitten en daardoor veel gebruikt als vleesvervanger. Soja wordt op grote schaal in de wereld geteeld, en in veel voedingsmiddelen verwerkt. Soja is ook in het nieuws omdat er stoffen in...