Vlees
Vlees is een goede bron van eiwitten. Ons lichaam heeft eiwitten nodig om goed te functioneren. Dat geldt zeker voor kinderen in de groei, maar ook voor volwassenen. Vlees is een dierlijk product en heeft ook een aantal nadelen. Met ‘eiwit’ wordt overigens niet het wit van een ei bedoeld, maar proteïnen uit alle mogelijke bronnen, dus ook uit vlees, vis, melk, bonen, noten enz.
Nadelen van het eten van vlees:
Verspilling
Darmkanker
Ontstekingen
Bewerkt vlees
Verbrand vlees
Alternatieven voor het eten van vlees
Wild
Gevolgelte
Eieren
Conclusie
Matig het gebruik van vlees maar zorg voor voldoende eiwitten. Dit kan door het eten van vis en vooral vette vis, magere melk, yoghurt en kwark, biologische eieren en magere kaas of plantaardige eiwitten als bonen, noten, soja (tofu/tahoe of tempeh) en andere vleesvervangers (bv. van paddenstoelen of melk).